Yatırım Fonları

Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu

Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu

YDI Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu

Fon AdıYapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu
Borsa İşlem KoduYDI
Fon Kuruluş Tarihi04.06.2012
Fon Büyüklüğü (TRY)2.092.479.072
Pay Fiyatı (TRY)0,347602
Yönetim Ücreti (yıllık %)3,45
Risk Değeri6/7
Alım / Satım ValörüT+1 / T+2
Stopaj AvantajıVar

Fon Hakkında
Bu fon, Hisse Senedi Fonu’dur ve bu formda belirlenen risk profilindeki yatırımcılara yöneliktir. Fon portföyü Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilmektedir. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş., Koç Finansal Hizmetler A.Ş. grubuna ait bir şirkettir.

Yatırım Amacı ve Politikası
Fonun yatırım amacı, Yapı Kredi Portföy’ün uzman analistleri tarafından oluşturulan Model Portföyü baz alarak, piyasaları etkilemesi beklenen iç ve dış politik, ekonomik ve diğer faktörler paralelinde, makroekonomik analiz ve temel analiz yöntemlerini kullanarak hisse senedi piyasalarından faydalanmaktır.

Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak ortaklık paylarına yatırılır. Fon portföy değerinin en az %80’i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİST’te işlem gören pay endeksleri, pay endekslerine ve pay endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, pay endekslerine ve pay endeksine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören pay endekslerine ve pay endeksine dayalı aracı kuruluş varantlarına ve BIST’te işlem gören ihraççı paylarından oluşan endeksleri 27/11/2013 tarihli ve 28834 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.2)’nin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi kapsamında takip etmek üzere kurulan borsa yatırım fonu ve yatırım fonu katılma paylarına yatırılır.

Fon portföyüne ağırlıklı olarak paylar dahil edilir ve fonun karşılaştırma ölçütü %60 BIST 100 Getiri Endeksi, %30 BIST Tüm Getiri Endeksi, 10 BIST-KYD Repo (Brüt) Endeksi’dir.

Fon portföyüne riskten korunma ve/veya yatırım amacıyla, swap ( döviz ve faiz swapı), forward, opsiyon, viop vb. türev ürünlerle birlikte bir finansal ürün üzerine kaldıraç yaratacak nitelikte oluşturulmuş ürünler alınabilir. Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri vb. türev araçlar nedeniyle oluşan kaldıraçlı pozisyonlar fon performansının referans portföy getirisinden farklılaşmasına neden olabilir. – Yatırım yapılacak varlıkların belirlenmesinde Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. yetkilidir.

Risk ve Getiri Profili
Fon Risk Değeri = 6
Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu
Belirtilen risk değeri Fon’un geçmiş performansına göre belirlenmiştir ve Fon’un gelecekteki risk profiline ilişkin güvenilir bir gösterge olmayabilir.
Risk değeri zaman içinde değişebilir.
En düşük risk değeri dahi, bu Fon’a yapılan yatırımın hiçbir risk taşımadığı anlamına gelmez. Fon’un belirtilen risk değerine sahip olma gerekçeleri: Fon portföyüne alınan varlıkların ağırlıklı olarak ortaklık pay senedi olması nedeniyle fon piyasa riskine maruzdur.

Risk değeri önemli riskleri kapsamakla birlikte; kredi riski, likidite riski, karşı taraf riski, operasyonel risk, türev araç kullanımından kaynaklanan riskler ile piyasalardaki olağanüstü durumlardan kaynaklanabilecek riskleri içermez. Fonun maruz kalacağı temel risklere ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

Portföy Dağılımı
Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu
Getiri Karşılaştırması
1 yıllık YDI ve diğer yatırım araçları getiri karşılaştırması
Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu
Fon’un Maruz Kalacağı Temel Riskler
Fon’un maruz kaldığı temel riskler piyasa, karşı taraf, likidite ve ihraçcı riskidir. Diğer risklere ilişkin detaylı bilgilere ise izahnameden ulaşılabilir.
Piyasa Riski: Fon portföyündekiyatırım araçlarının piyasa fiyatlarındaki hareketlere bağlı olarak Fon portföy değerinin azalması riskidir.
Karşı Taraf Riski: Fon portföyünde yeralan borçlanma araçları ve sözleşmeler için, yatırım yapılan ülke hazineleri de dahil olmak üzere, karşı tarafın borcunu ödeyememe riskidir.
Likidite Riski: Fon portföyündeki finansal varlık(lar)ın makul değerine yakın fiyattan hızla nakde çevrilememesi ve Fon’un yatırımcılara olan taahhütlerini yerine getirecek kaynağı temin edememesi riskidir.
İhraçcı Riski: Fon portföyüne alınan varlıkların ihraççısının yükümlülüklerini kısmen veya tamamen zamanında yerine getirememesi riskidir.

Güncel Portföy
TCELL / Ağırlık: %8,46
THYAO / Ağırlık: %6,74
BIMAS /  Ağırlık: %6,42
KCHOL / Ağırlık: %5,90
AKBNK / Ağırlık: %5,43
ISCTR   /  Ağırlık: %4,44
SAHOL / Ağırlık: %4,30
MAVI /    Ağırlık: %3,86
GARAN / Ağırlık: %3,63
YKBNK / Ağırlık: %3,61
AEFES / Ağırlık: %3,35
ULKER / Ağırlık: %2,96
OTKAR / Ağırlık: %2,79
TSKB / Ağırlık: %2,77
ISMEN / Ağırlık: %2,53
CCOLA / Ağırlık: %2,38
EREGL / Ağırlık: %2,31
AKSEN / Ağırlık: %2,24
TABGD / Ağırlık: %2,01
AYDEM / Ağırlık: %1,95
TRGYO / Ağırlık: %1,93
TOASO / Ağırlık: %1,92
PGSUS / Ağırlık: %1,66
KRDMD / Ağırlık: %1,54
MGROS / Ağırlık: %1,54
VESTL / Ağırlık: %1,53
TTKOM / Ağırlık: %1,11
RGYAS / Ağırlık: %1,07
MPARK / Ağırlık: %0,98
AGHOL / Ağırlık: %0,97
AKSA / Ağırlık: %0,86
ASTOR / Ağırlık: %0,83
SUWEN / Ağırlık: %0,66
DGNMO / Ağırlık: %0,03

Getiri Bilgileri
1 Ay  %2,41
3 Ay  %20,69
6 Ay %43,15
YTD %45,62
1 Yıl %121,95
3 Yıl %769,18
5 Yıl %1.719,76

#YDI #TEFAS #FON

Diğer Yatırım Fonlarına Buradan ulaşabilirsiniz.

Murat Deniz

İktisatçı

Yorum Ekle

Yorum yapmak için tıklayınız